Borlänge kommun
Servicecenter
telefon: 0243 - 740 00
Telefontid: 08:00-16:30, måndag - fredag.
Visit Dalarna, Turistbyrån
0771-62 62 62
Sveagatan 1, 784 33 Borlänge
Näringslivsutvecklare, evenemangslots
Mia Mästerbo
Telefon: 0243-738 54
Dela sidan på sociala medier

Uppleva och göra

Musik, idrott, kultur och aktiviteter. Här finns allt för dig uppleva eller göra något.

Hitta snabbt

Biblioteken i Borlänge

Mer än bara böcker. Läs mer här!

Kultur

Mer om musik, teater och konst.

Idrott, motion och friluftsliv

Idrottshallar, skidspår och övrigt friluftsliv.

Turistbyrå

Borlänge Turistbyrå drivs av Visit Dalarna AB. Turistbyråns webbplats når du via länken här nedan.

Ung i kommunen

Borlänge kommun erbjuder en rik fritid inom friluftsliv, idrott och kultur för unga. Kommunen vill också arbeta för ungdomars eget inflytande över sin fritid. I det arbetet är bland annat Fryshuset en viktig samarbetspartner.

Sevärdheter

I Borlänge finns det flera sevärdheter att upptäcka - året runt, oavsett årstid. Museer, fornminnen, gamla och nya byggnader. Här finns några av dem presenterade. För detaljerad information och vägbeskrivningar: kontakta Turistbyrån.

Natur

Borlänge kommun ligger precis i gränslandet mellan norra och södra Sverige och Dalälven flyter genom kommunen. I Borlänge finns stora möjligheter att uppleva natur av många olika slag.

Nyheter

 • BorlängeRevyn - Valfritt

  Nu börjar nedräkningen till premiären av årets revy ”VALFRITT”!

 • Blåsa Bubbla

  Blåsa Bubbla är den samlande titeln för de två berättelserna. I Man och barn refererar såpbubblorna till drömmar, kvinnlig fruktbarhet och framtidsvisioner. Såpbubblan är sedan gammalt i konsten en symbol för det mänskliga livets korthet och skörhet. I Corona Radiata finns inga såpbubblor men vita små frigolitkulor och ballonger. Tillstånd som förälskelse och graviditet beskrivs ofta som bubblor. Att blåsa bubblor är att skapa något livsbejakande och fyllt av stundens ingivelse.

 • Årets kulturpristagare 2018

  Kulturnämnden har utsett Sven Janson till 2018 års kulturpristagare.

 • Alla är sämst

  Musikföreställning av och med Mattias Alkberg. Två akter där Alkbergs musik från sina 15 år som soloartist löper som en röd tråd.

 • Vem ska få Kulturpriset 2018?

  Kommunens årliga kulturpris delas ut till en eller flera personer som utfört en kulturfrämjande insats.

 • Trumpen på Cykelakuten

  Swing Models presenterar familjeföreställningen "Trumpen på Cykelakuten!" Den galet roliga farsen från sommaren kommer till Borlänge!

Uppleva och göra i Borlänge

Borlänge är en stad som alltid varit öppen för nya idéer. Att musiken är en viktig del i Borlängebornas liv är kanske förklaringen till att så många spännande musiker kommer just härifrån: Mando Diao, Sugarplum Fairy och Miss Li för att nämna några.

Sveriges gladaste fotbollscup Dalecarlia Cup spelas varje år. Men den som vill röra på sig har också mycket annat att välja på, äventyrsbadet Aqua Nova är bara ett exempel. I Borlänge är det också nära till vildmarken för den som söker stillhet och fysiska utmaningar. Inom 20 min från centrala Borlänge finns till exempel Romme Alpin, Äventyrsgruvan Tuna Hästberg och fantastiska naturisbanor på sjön Runn.

Konsertutbudet är stort och varierat, likaså om du vill titta på någon av de teateruppsättningar som regelbundet spelas på Maximteatern. Vill du gå på museum eller titta på konst har du också mycket att välja på.

En mil öster om Borlänge ligger Torsång, som ibland kallas för Dalarnas Venedig. Den medeltida kyrkan, motormuseet och hembygdsgården är några av sevärdheterna du hittar här.

Sidan senast uppdaterad