Borlänge kommun
Växel: 0243 - 740 00
Öppettider: 07:30-16:15
Visit Södra Dalarna, Turistbyrån
0771-62 62 62
Sveagatan 1, 784 33 Borlänge
Kultur & Fritidschef
Patric Hammar
0243 - 746 05
Fritidsutredare/utvecklare
Mats Carlson
0243 - 746 55
Fritidsutveckling, sport, föreningsbidrag, föreningsfrågor m.m.
Kulturutvecklare
Emil Leo
0243 - 736 85
Urban konst, e-sport,  ungdomskultur,  operativt evenemangsarbete, hemsida,  inköp m.m.
Föreståndare Ornässtugan
Åsa Ehlis
0243 - 743 69
Ornässtugan, hembygdsgårdar, kulturbyggnader m.m.
Näringslivsutvecklare, evenemangslots
Mia Mästerbo
Telefon: 0243-738 54
Dela sidan på sociala medier

Uppleva och göra

Musik, idrott, kultur och aktiviteter. Här finns allt för dig uppleva eller göra något.

Hitta snabbt

Biblioteken i Borlänge

Mer än bara böcker. Läs mer här!

Kultur

Mer om musik, teater och konst.

Idrott, motion och friluftsliv

Idrottshallar, skidspår och övrigt friluftsliv.

Turistbyrå

Borlänge Turistbyrå drivs av Visit Södra Dalarna AB. Turistbyråns webbplats når du via länken här till höger.

Ung i kommunen

Borlänge kommun erbjuder en rik fritid inom friluftsliv, idrott och kultur för unga. Kommunen vill också främja ungdomars inflytande över sin fritid.

Sevärdheter

I Borlänge finns det flera sevärdheter att upptäcka - året runt, oavsett årstid. Museer, fornminnen, gamla och nya byggnader. Här finns några av dem presenterade. För detaljerad information och vägbeskrivningar: kontakta Turistbyrån.

Fritid- och kulturguide 2015/2016

Välkomna till årets guide gällande Borlänge Kommuns rika föreningsliv!

Natur

Borlänge kommun ligger precis i gränslandet mellan norra och södra Sverige och Dalälven flyter genom kommunen. I Borlänge finns stora möjligheter att uppleva natur av många olika slag.

Nyheter

 • Roland Backlund

  Minnesutställning över Roland Backlund .

 • Super Trouper

  Äntligen är fjolårets publiksuccé här igen! Borlänge Musikteater ger en show med musik av ABBA. Nostalgi på scenen med discolights, sång & dans med egen liveorkester!

 • Färgfesten!

  Nu är det äntligen dags för Färgfesten den 16 sep!

 • Invigning Skejtyta

  Nu när Borlänge äntligen har fått sin efterlängtade skatepark så kommer det firas nu den 9:e september mellan 14:00 till 16:00 i Folkets Park.

 • Rädda Bilden på DAK-kvällarna

  Varje onsdag fram till slutet av september på Gammelgården, så har Rädda Bilden en liten och gemytlig utställning av gamla bilder ute i Gubbstugan.

 • Filmvisning på Maximteatern

  Konstnären Sara Jordenö fortsätter att utforska samhörighet och sociala rum. Efter prisbelönta Kiki om en subkulturell ballroom-rörelse för rasifierade HBTQ-ungdomar i New York, vänder hon återigen blicken mot en liten bruksort i Västerbotten där allting en dag förändrades. Hennes nya film är producerad av Statens konstråd.

Uppleva och göra i Borlänge


Borlänge är en stad som alltid varit öppen för nya idéer. Att musiken är en viktig del i Borlängebornas liv är kanske förklaringen till att så många spännande musiker kommer just härifrån: Mando Diao, Sugarplum Fairy och Miss Li för att nämna några.

Sveriges gladaste fotbollscup Dalecarlia Cup spelas varje år. Men den som vill röra på sig har också mycket annat att välja på, äventyrsbadet Aqua Nova är bara ett exempel. I Borlänge är det också nära till vildmarken för den som söker stillhet och fysiska utmaningar. Inom 20 min från centrala Borlänge finns till exempel Romme Alpin, Äventyrsgruvan Tuna Hästberg och fantastiska naturisbanor på sjön Runn.

Konsertutbudet är stort och varierat, likaså om du vill titta på någon av de teateruppsättningar som regelbundet spelas på Maximteatern. Vill du gå på museum eller titta på konst har du också mycket att välja på.

En mil öster om Borlänge ligger Torsång, som ibland kallas för Dalarnas Venedig. Den medeltida kyrkan, motormuseet och hembygdsgården är några av sevärdheterna du hittar här.


Sidan senast uppdaterad